Δευτέρα 20 Μαΐου 2013


«Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν φωτογραφίζει κάποιον» λέει ο Ρουπακιώτης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης
Αθήνα , 20/5/2013, in.gr
Να ψηφιστεί άμεσα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, τονίζοντας ότι το σχέδιο νόμου «δεν έχει ταυτότητα, δεν φωτογραφίζει κανέναν και δεν στρέφεται εναντίον κανενός».

«Όσοι παραβούν το Σύνταγμα, ο εισαγγελέας και στη συνέχεια τα δικαστήρια θα έχουν λόγο για αυτούς» είπε, μιλώντας στη ΝΕΤ.

Ο κ. Ρουπακιώτης θα συναντηθεί στις 12:00 το μεσημέρι με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον γραμματέα της ΚΟ του Κινήματος, Γιάννη Μανιάτη, με στόχο τη βελτίωση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επικαιροποιούνται παλαιότεροι νόμοι σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο. «Είναι ίσως το επιεικέστερο νομοσχέδιο σε σχέση με αυτά που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες της ΕΕ» τόνισε.

Ο κ. Ρουπακιώτης υπογράμμισε ότι «κανένα κόμμα δεν δικαιούται να αντιμετωπίσει το φάσμα του νεοναζισμού με εκλογικά κριτήρια». Τόνισε, επίσης, ότι όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου είναι υποχρεωμένα να βρουν συγκλίσεις για την αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού.

Ο υπουργός κάλεσε τα κόμματα να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, κρατώντας τους βασικούς άξονες και άφησε ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές.

«Θέλω να πιστεύω ότι και τα τρία κόμματα της κυβέρνησης θα φανούν συνεπή, θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για να προχωρήσει το γρηγορότερο η διαδικασία» υπογράμμισε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...