Δευτέρα 20 Μαΐου 2013


  Προς συνέδριο το φθινόπωρο η Δημοκρατική Αριστερά

ΙΩΝ ΤΣΩΧΟΣ
itsoxos@egnatiapost.gr
Συνέδριο το φθινόπωρο προγραμματίζει η ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου. Παράλληλα, η Δημοκρατική Αριστερά ξεκαθάρισε ότι δε θα δεχθεί καμιά παράταση θητείας των αιρετών της Αυτοδιοίκησης και θα επιμείνει οι εκλογές να γίνουν κανονικά το καλοκαίρι του 2014, μαζί με τις ευρωεκλογές.
Το ζήτημα της πραγματοποίησης Συνεδρίου έθεσαν τα στελέχη του Αριστερού Δικτύου, με τον Φώτη Κουβέλη να τονίζει πως κι ο ίδιος θα επιθυμούσε να γίνει αυτό το φθινόπωρο, αντί της Άνοιξης του 2014, που ήταν προγραμματισμένο, καθώς τότε θα πλησιάζουν οι ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Στο σημείο αυτό συμφωνήθηκε από όλους ότι η ΔΗΜΑΡ βάζει «βέτο» σε οποιαδήποτε αναβολή των εκλογών για περιφέρειες και δήμους.
Με μεγάλη πλειοψηφία η εισήγηση
Πέραν αυτών, με μεγάλη πλειοψηφία και χωρίς ούτε μία αρνητική ψήφο εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη, για διεκδίκηση, μέσα από τη στήριξη της κυβέρνησης, πολιτικών που θα ανακουφίσουν τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται έντονα από την οικονομική κρίση.
Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της εκτίμησε θετικά την απόφαση για συμμετοχή στην κυβέρνηση, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη η ΔΗΜΑΡ εφεξής να καταστήσει, με τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες της, σαφές το διακριτικό της στίγμα, από τη ΝΔ, αρχής γενομένης από την προώθηση και ψήφιση του λεγόμενου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.
Διατυπώθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης κοινής στάσης με το ΠΑΣΟΚ, εντός του κυβερνητικού σχήματος. Εκφράστηκε, επίσης, η αγωνία από στελέχη του κόμματος να μην υπάρξουν φαινόμενα κυβερνητισμού από τους εκπροσώπους της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για επικοινωνιακή προβολή των θέσεων του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό, ως γνωστόν, η ΔΗΜΑΡ ξεκινά «πορεία προς την κοινωνία», με αιχμή τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη, η οποία ξεκινά την Τετάρτη 22 Μαΐου, στα Ιωάννινα και ολοκληρώνεται γι' αυτή την περίοδο στις 4 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.
Πάντως το Αριστερό Δίκτυο, που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ως διακριτή τάση μέσα στο κόμμα, διαφώνησε με το αίτημα της πλειοψηφίας να τεθεί σε ψηφοφορία η εισήγηση του προέδρου, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση του Δικτύου προς αυτήν. Ετσι, τα στελέχη της έριξαν λευκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...