Τρίτη 23 Απριλίου 2013


TΑ ΝΕΑ: Η ΝΔ θέλει να «φάει» τον Κικίλια γιατί αρνήθηκε να τοποθετήσει δύο συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ

23.04.2013 , iefimerida.gr
Τρικυμία σε... δαχτυλήθρα αποκαλεί η εφημερίδα τα περί παραίτησης του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια, την οποία ζήτησε αιφνιδιαστικά χθες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η παραίτηση δεν ζητήθηκε διότι τάχα αναμείχθηκε ο κ. Κικίλιας σε αναθέσεις προγραμμάτων.
«Η πραγματική αιτία είναι η άρνησή του να αποδεχθεί την τοποθέτηση δύο συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, όπως του ζητούσε ο Βρούτσης, στη θέση των περιφερειακών διευθυντών του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα» γράφει η εφημερίδα.
Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι σχέσεις Βρούτση-Κικίλια δεν είναι καλές. «Του την έσπαγε (του Βρούτση) ότι ο άλλος (ο Κικίλιας) γνωριζει απέξω κι ανακατωτά το θέμα της ανεργίας και της απασχόλησης» γράφει. Προσθέτει μάλιστα ότι ένα πρόγραμμα απασχόλησης 400.000 ανέργων σε μικρά κοινωφελή έργα το οποίο είχε αποδεχθεί η Τρόικα και έστειλε ο κ. Κικίλιας στο υπουργείο Εργασίας ...χάθηκε.
Ο κ. Κικίλιας παραμένει στη θέση του, μετά από παρέμβαση των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη ως την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...