Παρασκευή 19 Απριλίου 2013


ανακοίνωση Αριστερού Δικτύου της ΔΗΜοκρατικής ΑΡιστεράς

19 Apr, 2013 , ipyxida.gr

Αριστερό-Δίκτυο
Η επί της ουσίας διατήρηση και το 2013 του Ειδικού Τέλους Ακινήτων σε οριζόντια βάση, παρά την μικρή μείωση, αποτελεί νέο οικονομικό μέτρο το οποίο επιβαρύνει δραματικά τα ελληνικά νοικοκυριά. Την ευθύνη για την αρνητική αυτή εξέλιξη φέρει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το οποίο, πέραν των άλλων, αδυνατεί, ἠ δεν προτίθεται, να πατάξει τη φοροδιαφυγή, να δομήσει ένα δίκαιο και καθολικό φορολογικό σύστημα,
Η αποδοχή της απόλυσης δεκαπέντε χιλιάδων (15000) δημόσιων υπαλλήλων, πέραν των συνταξιοδοτήσεων, αποτελεί μια ακόμα απόκλιση από την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων. Έτσι όμως η απαξίωση του πολιτικού συστήματος και προσωπικού, συνεχίζεται και τίθεται υπό αίρεση η ίδια η καινοτόμος για τη χώρα μας αντίληψη των κυβερνήσεων συνεργασίας.
Η αναγκαία διοικητική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα από την ασφυκτική πίεση όχι μόνον της τρόικα αλλά και των  παλαιοκομματικών  πολιτικών θέσεων  και πρακτικών, με τις οποίες πορεύονται η  Ν.Δ. και το Πασοκ, οι οποίες στο όνομα νεοφιλελεύθερων επιλογών απεργάζονται τη διάλυση του δημόσιου χώρου, την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών της χώρας και  κάνουν πτωχότερη την δημοκρατία.
Μεταρρύθμιση του κράτους υπό την απειλή καταβολής της επόμενης δόσης είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί. Η αναγκαία διοικητική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα συνεχίζει να εκκρεμεί.  Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο από το οποίο θα προκύψει πόσοι ακριβώς δημόσιοι υπάλληλοι χρειάζονται και που. Τότε η συνολική αξιολόγηση του υπάρχοντος προσωπικού και η μετεκπαίδευση του θα αποκτήσουν νόημα.
Είναι αμφίβολο αν η σημερινή κυβέρνηση διαπραγματεύεται πραγματικά ή υπό την πίεση συγκεκριμένων ευρωπαϊκών και εθνικών συμφερόντων προωθεί ένα σχέδιο αντιμεταρρύθμισης με κύριο στόχο την συντριβή των δυνάμεων της εργασίας και της συνοχής της κοινωνίας των πολιτών.
Με τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ έκανε μια θεμελιώδη υπέρβαση στο όνομα της σωτηρίας της χώρας. Αλλά οφείλει να επανεξετάσει τη στάση της διότι έχει αναλάβει υπέρμετρες υποχρεώσεις,  σε σχέση με τις τεράστιες ευθύνες των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα,   και κινδυνεύει να θυσιάσει το αξιακό φορτίο μιας  τεσσαρακονταετούς πορείας της ανανεωτικής αριστεράς στο όνομα μιας αμφιλεγόμενης σωτηρίας της χώρας και της προσπάθειας του χρεοκοπημένου πολιτικού προσωπικού να επανέλθει στην επιφάνεια.
Για το Αριστερό Δίκτυο της ΔΗΜΑΡ
Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής
Ζορκάδης Ευάγγελoς
Σταυρόπουλος Χρήστος
Φωτεινός Θρασύβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...