Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013


ΔΗΜΑΡ: Μπροστά στη πρόταση Βενιζέλου για διάλογο

14/02/2013 , metarithimisi.gr



Προβληματισμό και διαφορετικές προσεγγίσεις, σε πρώτη τουλάχιστον φάση προκαλει στη Δημοκρατική Αριστερά η ανοιχτή πρόταση Βενιζέλου για διάλογο με θέμα την Κεντροαριστερά.

Η επιστολή του Ευ. Βενιζέλου προς τον Φώτη Κουβέλη αναμένεται να επιδοθεί σήμερα από τον Γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Μανιάτη και τον αντιπρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστο Δερβένη.

Ωστόσο, η πρώτη αντίδραση του Γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Σπύρου Λυκούδη που μίλησε στο Real.gr ήταν απορριπτική. Αντίθετα, ο Νίκος Μπίστης, υπεύθυνος έως πρόσφατα της ΔΗΜΑΡ για το Φόρουμ Διαλόγου των κινήσεων του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό,τοποθετήθηκε υπέρ της πρότασης του Ευ. Βενιζέλου.

Ο κ. Λυκούδης στη συνέντευξή του ανέφερε: «Εάν το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Βενιζέλου εντάσσεται σε προθέσεις κινήσεων κορυφής, η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμφωνήσει. Η ΔΗΜΑΡ έχει επανειλημμένως δηλώσει ως στρατηγική της την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Αυτή η ανασυγκρότηση δεν μπορεί να γίνει με κινήσεις κορυφής. Δεν έχουμε λάβει ακόμα την επιστολή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενό της. Εάν το περιεχόμενο της επιστολής εντάσσεται σε προθέσεις κινήσεων κορυφής, η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμφωνήσει».

«Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει τρίτος πολιτικός πόλος στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κεντροαριστερά μόνο με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ούτε κεντροαριστερά χωρίς το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, δήλωσε ο Νίκος Μπίστης και πρόσθεσε: «Αυτό που προέχει είναι να δούμε αν υπάρχει προγραμματική βάση. Το ότι θα συναντηθούν οι κορυφαίοι, δεν σημαίνει ότι θα συμφωνήσουν κιόλας. Κάθε τι που διευκολύνει το διάλογο είναι χρήσιμο και καλοδεχούμενο», είπε ο κ. Μπίστης και πρόσθεσε «Πριν από ένα μήνα είχαμε την προσπάθεια του forum της Κεντροαριστεράς τώρα έχουμε την συγκεκριμένη πρόταση. Υπάρχει μία κινητικότητα η οποία ελπίζω ότι θα καταλήξει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...