Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Σε δικαστικό όργανο η δίωξη των υπουργών...
29/1/2013 9:57:00 πμ


Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης , real.gr






Να μην εμπλέκεται η Βουλή στη δίωξη των πολιτικών προσώπων για αδικήματα που δεν εμπλέκονται αποκλειστικά και μόνο με τον πυρήνα της πολιτικής (και υπουργικής) δραστηριότητάς τους πρόκειται να προτείνει ο Φώτης Κουβέλης στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ για το πολιτικό σύστημα.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται να προτείνει τη σύνθεση ενός Δικαστικού Συμβουλίου αυξημένου κύρους και σύνθεσης, ώστε να «ξεσκαρτάρει» τις καταγγελίες που θα υπάρχουν, ώστε να μην γελοιοποιείται η διαδικασία.

Ο Φώτης Κουβέλης, επίσης, θα προτείνει την καθιέρωση της απλής αναλογικής, θέση που αναμένεται να τον φέρει «συνοδοιπόρο» των άλλων κομμάτων της Αριστεράς.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Πολιτικό σύστημα σε κρίση. Προτάσεις αλλαγής» και θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο «Κάραβελ». Την εκδήλωση συντονίζει ο καθηγητής και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας της ΚΕ και βουλευτής Σπύρος Λυκούδης. Εισηγητές θα είναι η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού και οι καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος, Ξενοφών Κοντιάδης, Ηλίας Νικολακόπουλος και Γιώργος Σωτηρέλης, ενώ την ημερίδα θα κλείσει με τις προτάσεις του ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...