Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013


Την νέα εξέλιξη με το "στικάκι", μάλλον θα πρέπει να την ακούσεις-διαβάσεις δυο και τρείς φορές αν θέλεις να την καταλάβεις. Μοιάζει μ’ εκείνες τις Αμερικανιές στις αστυνομικές ταινίες. Εκεί που πιστεύεις πως έχεις καταλάβει τον ένοχο, σου προκύπτει ένας άλλος που δεν φανταζόσουν. Και ενώ σκέφτεσαι πως κάπου εκεί, μαζί με τα ποπ-κορν τελειώνει και το έργο, έρχεται νέα ανατροπή.

Τι ξέρουμε μέχρι τώρα για το στικάκι; Πως αλλοιώθηκε. Από ποιόν; Δεν ξέρουμε, υποπτευόμαστε. Όχι εμείς δηλαδή, οι οικονομικοί εισαγγελείς και τα κόμματα. Όλα τα κόμματα υποπτεύονται τον Γ.Παπακωνσταντίνου. Κάποια, υποπτεύονται και τον Βενιζέλο, τον Παπανδρέου, τον Παπαδήμο και μέχρι να κατατεθούν όλες οι προτάσεις της Βουλής ίσως και μερικούς ακόμα.

Πάντως, μέχρι τώρα, είχαν μια σχετική βεβαιότητα (ενδείξεις) για τον Παπακωνσταντίνου και ακόμα πιο σχετική για τον Βενιζέλο. Αμφιβάλλω αν και ο ίδιος ο Καμμένος πιστεύει πως μπορούν ν αναδειχθούν ποινικές ευθύνες για τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο, αλλά εντάξει, στην Ελλάδα ζούμε, πρέπει να εμφανιζόμαστε ξεχωριστοί. Βάζουμε μερικά ονόματα ακόμα και (νομίζουμε ότι) το πετυχαίνουμε.
Άρα, στο κάδρο αυτής της ιστορίας, κεντρικό πρόσωπο φαίνεται να είναι ο Παπακωνσταντίνου στον οποίο συμφωνούν όλα τα κόμματα. Και έναν δεύτερο ρόλο, κάπως σαν να μπαινοβγαίνει στο κάδρο, ο Βενιζέλος, αφού τα κόμματα γι’ αυτόν είναι διχασμένα.
Η χθεσινή εξέλιξη, μας ανέτρεψε κάπως τα πράγματα ως προς τον δεύτερο. Η έρευνα στο "στικάκι", έδειξε πως ο Βενιζέλος μάλλον βγαίνει από το κάδρο. Και μένει μόνος του ο Παπακωνσταντίνου. Γιατί αυτό; Επειδή αποδεικνύεται πως η μεταγραφή στο "στικάκι" (άρα, ενδεχομένως και η αλλοίωση),έγινε κάπου στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2011. Ο Βενιζέλος, δεν το είχε παραλάβει ακόμα (το παρέλαβε τέλη Ιουλίου), άρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βγαίνει από το κάδρο. Και ποιός είχε εκείνο το χρονικό διάστημα το "στικάκι"; Ο Διώτης, ο πρώην εισαγγελέας, επικεφαλής τότε του ΣΔΟΕ. Άρα, μπαίνει ο Διώτης στο κάδρο. Βγαίνει ένας πολιτικός, μπαίνει ένας μη πολιτικός, ο οποίος τώρα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα.

Η έρευνα συνεχίζεται από την δικαιοσύνη. Γι αυτό, ας μην βιαστούμε να προβλέψουμε το τέλος του έργου. Όλα μας προϊδεάζουν για ανατροπές που κανένας δεν ξέρει που θα οδηγήσουν. Όταν μάλιστα σήμερα, έρχεται ένα νέο στοιχείο στην υπόθεση. Σύμφωνα με δημοσίευμα (που κάνει το "Ποντίκι"), κάτι περίεργο έγινε και όταν ο Έλληνας πρέσβης στο Παρίσι, παρέλαβε το cd από τους Γάλλους! Μύλος...
Ένας μύλος μάλιστα, που θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα όταν η ιστορία φτάσει στη Βουλή με τις προτάσεις για επιτροπές προκαταρκτικής εξέτασης. Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, περιορίζονται στον Παπακωνσταντίνου, τους αρκεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και τον Βενιζέλο, θα επιμένει ακόμα μετά την χθεσινή εξέλιξη; Μάλλον ναι, δεν τον κατηγορεί για αλλοίωση της λίστας, αλλά μη αξιοποίηση, για απόκρυψη. Το ΚΚΕ το ίδιο. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν και τους δυο πρώην πρωθυπουργούς (Παπανδρέου-Παπαδήμο). Εύκολο να καταλάβουμε τι θα συμβεί στη Βουλή.
Πάντως, μοιάζει με καλογραμμένο σήριαλ όλο αυτό. Κάθε τόσο, ένα νέο επεισόδιο. Χθες, μάθαμε για τον Διώτη, γι’ αύριο βάζει κανένας στοίχημα ότι δεν θα προστεθεί νέο πρόσωπο; Πάντως, αν έπαιζα σ αυτό το σήριαλ, έναν μόνο ρόλο θα ήθελα: Ξάδελφος ή σύζυγος ξαδέλφης Παπακωνσταντίνου. Μέσα σε 15 χρόνια, είχαν εισοδήματα που ξεπερνούν τα 10 εκατομ. ευρώ...
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...