Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013


Σάλος στη Γαλλία από τον κρυφό λογαριασμό υπουργού

09/01/2013  12:15 , protothema.gr

 

Πονοκέφαλο στην κυβέρνηση Ολάντ προκαλούν οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες, ένας από τους στενούς συνεργάτες του Γάλλου προέδρου αλλά και υπουργός προϋπολογισμού της χώρας, ο Ζερόμ Καουζάκ, διατηρούσε κρυφό λογαριασμό στην Ελβετία. 

Ο Καουζάκ ,ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στη Γαλλία και πρώτος θα έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα, είναι σε δεινή θέση καθώς όσα αποκαλύφθηκαν τον ενοχοποιούν για φορολογική απάτη.

Από την πλευρά του , πάντως, έσπευσε να αρνηθεί τις σχετικές καταγγελίες που ήρθαν στο φως από τον αξιόπιστο δικτυακό τόπο ερευνητικής δημοσιογραφίας Mediapart, όπως μετέδωσε το δίκτυο «France 24».

Η Εισαγγελία του Παρισιού επεσήμανε ότι δεδομένης της βαρύτητας των καταγγελιών σε βάρος του Καουζάκ και του χρόνου που θα χρειαστεί για την διερεύνησή τους, δεν έχει άλλη επιλογή από το να διατάξει την άμεση διεξαγωγή έρευνας σχετικά με φορολογική απάτη.

O Καουζάκ φέρεται να διατηρούσε μυστικό τραπεζικό λογαριασμό στην ελβετική «UBS» στη Γενεύη, τον οποίο στη συνέχεια μετέφερε στη Σιγκαπούρη το 2010.

Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης θα αποτελέσει δικαίωση για τον ίδιο αποδεικνύοντας την απόλυτη αθωότητά του.

Πριν από λίγη ώρα, ο ένοικος  των Ηλυσίων, Φρανσουά Ολάντ, αλλά και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ Ερό έσπευσαν να εκφράσουν  την υποστήριξή τους προς τον υπουργό  Προυπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...