Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012


Δολοφονική επίθεση εις βάρος του Δ.Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης (στο κέντρο) δέχθηκε άγρια επίθεση έξω από το χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης (στο κέντρο) δέχθηκε άγρια επίθεση έξω από το χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα ,in.gr
Αγρια δολοφονική επίθεση εις βάρος του Δημήτρη Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής το απόγευμα της Κυριακής καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι έξω από το χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, στη διάρκεια του ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα (ΑΕΚ - Ατρόμητος).
Όπως καταγγέλλεται, τρία άτομα, μόλις αναγνώρισαν τον Δ.Στρατούλη, δήλωσαν ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής και του είπαν: «Τώρα θα σε σκοτώσουμε».
Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ο ίδιος ο βουλευτής, μιλώντας στο Mega, την ώρα που δεχόταν τα χτυπήματα στο κεφάλι και τα πόδι, κάλεσε σε βοήθεια και κάποιοι φίλαθλοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν, με αποτέλεσμα τα τρία άτομα να εξαφανιστούν.
Μετά την επίθεση ο κ. Στρατούλης μετέβη στο ιατρείο του Σταδίου για έναν πρώτο έλεγχο, ενώ στη συνέχεια πήγε στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, όπου περιέγραψε τα τρία άτομα που τού επιτέθηκαν.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «φασιστοειδή και εγκληματίες» και τόνισε ότι δεν πρόκειται να ξεχάσει τα χαρακτηριστικά τους και πως θα είναι σε θέση να τους αναγνωρίσει όποτε χρειαστεί.
Ο κ. Στρατούλης μετέβη το βράδυ της Κυριακής σε νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε αναλυτικές εξετάσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών. Η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική πριν είναι αργά».
Η κυβέρνηση καταδίκασε την επΐθεση κατά του Δ.Στρατουλη. «Κάθε μορφής επίθεση και απειλή είναι απαράδεκτη στη Δημοκρατία μας. Η βία δεν έχει θέση στον πολιτικό πολιτισμό μας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση βίας και τρομοκρατίας μελών της Χρυσής Αυγής κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη.

»Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την καταδίκη του νεοναζισμού και της κοινωνικής και ρατσιστικής βίας καλώντας όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου σε συσπείρωση και ενότητα».
Με ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ «καταδικάζει απερίφραστα τη χουλιγκανική επίθεση σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.
»Οι φασιστικές επιθέσεις αποτελούν πλήγμα για την πολιτική ομαλότητα και ενισχύουν τον κύκλο της βίας στην καθημερινότητα. 'Οσοι ενθαρρύνουν τέτοιες πρακτικές να είναι σίγουροι ότι θα βρουν απέναντί τους όλον το δημοκρατικό κόσμο, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες».
Το ΚΚΕ ανακοίνωσε: «Καταδικάζουμε την φασιστική, τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης. Ο λαός και η νεολαία πρέπει να απομονώσουν πιο αποφασιστικά τη δράση και την ιδεολογία των φασιστοειδών».
Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή αρνείται ότι έχει σχέση με «το επεισόδιο σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ», επικαλούμενη την ανοιχτή εκδήλωση στη Νίκαια που διοργάνωνε την ίδια ώρα.
Αντί καταδίκης, η Χρυσή Αυγή στρέφεται κατά του κ. Στρατούλη, λέγοντας: «Οι πολιτικάντηδες της αριστεράς που υποθάλπουν την βία και τις παράνομες αντισυγκεντρώσεις να πάψουν να πιάνουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...