Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012


Ελλάδα  /  21 Δεκεμβρίου 2012 , nocomments.gr
Φυλακές Χίου: Κοιμούνται στο πάτωμα εναλλάξ!
Η κατάσταση χαρακτηρίζεται άκρως επικίνδυνη.
Απαράδεκτες είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι να εκτίουν την ποινή φυλάκισης τους οι κρατούμενοι στα κρατητήρια της αστυνομίας στη Χίου. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι Αστυνομικοί τονίζοντας ότι τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου έχουν γεμίσει από ποινικούς κρατούμενους εξαιτίας του γεγονότος ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αρνούνται να παραλάβουν επιπλέον κόσμο.
Στην επιστολή τους προς την Α.Δ. Χίου, οι Αστυνομικοί μεταξύ άλλων αναφέρουν:
«Από τις 21 Νοεμβρίου κρατούνται στα κρατητήρια του Α.Τ. Χίου 20 ποινικοί κρατούμενοι λόγω άρνησης παραλαβής από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Χίου. Αυτή η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους πιθανής απόδρασης ή εξέγερσης με τελικό ζημιωμένο αποδέκτη τον Αστυνομικό και τη Χιακή κοινωνία».
Για εξοντωτικές συνθήκες που υποτιμούν την ανθρώπινη ύπαρξη, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος των κρατουμένων στις Φυλακές Χίου κ. Μαυρέλης, τονίζοντας ότι το πρόβλημα ξεκινάει από τη δικαιοσύνη.
«Είναι υπόσχεση χρόνων ότι θα αλλάξει η κατάσταση αλλά η πολιτεία συνεχίζει ακάθεκτη στον ίδιο λανθασμένο δρόμο. Γεμίζει τις φυλακές με ανθρώπους που χρωστάνε στο δημόσιο, επιβάλλουν εξοντοτικές ποινές, συνεχίζουν το παραμύθι της προφυλάκισης που φθάνει τους 18 μήνες και γενικότερα φυλακίζουν αδιακρίτως».
Σε ότι αφορά στις συνθήκες διαβίωσης στις Φυλακές του νησιού ο κ. Μαυρέλης προσέθεσε: «Κοιμόμαστε εναλλάξ στο πάτωμα και υπάρχουν και περίοδοι που τη βγάζουμε στους διαδρόμους. Επιπλέον δεν έχουμε θέρμανση και ζεστό νερό. Τα παράθυρα σε όλους τους θαλάμους είναι σπασμένα και μπαίνει κρύο. Το γεύμα μας, έχει περικοπεί στα απολύτως απαραίτητα. Ας καταλάβουν ότι είμαστε άνθρωποι. Δεν γίνεται με αυτές τις συνθήκες να έρθουν να μας φορτώσουν και άλλους. Ήδη σε θάλαμο 10 ατόμων κοιμόμαστε 22».

πηγή: enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...