Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012


 20 Δεκεμβρίου 2012 , nocomments.gr
Τα δικά τους τα παιδιά… – Ενιαίο μισθολόγιο για υπαλλήλους της Βουλής και υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών
Με τις υπερωρίες οι υπάλληλοι της Βουλής θα πληρώνονται 6,5 μέρες το μήνα παραπάνω στο μισθό τους!
Αν δεν αποσυρθεί και πάλι, η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει αμέσως μετά τις γιορτές μέσα στο φορολογικό, τροπολογία, σύμφωνα με την οποία εξομοιώνονται μισθολογικά οι υπάλληλοι της Βουλής με εκείνους του υπουργείου Οικονομικών.
Δηλαδή, οι υπάλληλοι που έπιασαν δουλειά έχοντας «μπάρμπα στην Κορώνη» ή μάλλον στο κοινοβούλιο θα εξομοιωθούν με εκείνους που έχουν σπουδάσει το αντικείμενό τους και έχουν φάει τα νιάτα τους στα θρανία των πανεπιστημίων. Γιατί όπως και να το κάνουμε είναι το ίδιο να αλλάζεις το ποτήρι του βουλευτή στο έδρανο με το να κρατάς ένα ολόκληρο τμήμα στο υπουργείο Οικονομικών ή σε μια εφορία.
Όπως τονίζεται από την Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης, αμέσως μετά τις γιορτές θα εντάξει στο φορολογικό νομοσχέδιο τροπολογία σύμφωνα με την οποία:
Από 01.01.2013 οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής εξομοιώνονται με τις πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών.
Ο αριθμός των ωρών υπερωριακής απασχόλησης κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, καθώς και της απασχόλησης κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες καθορίζεται με απόφαση του Προέδρου της Βουλής και η πραγματοποίησή τους βεβαιώνεται από τους αρμόδιους Προϊσταμένους, δεν μπορεί, δε, να υπερβαίνει τις πενήντα δύο (52) ώρες μηνιαίως, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 20 του ν. 4024/2011 (Α΄ 226).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...