Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012


Η είδηση που δημοσιεύει η Real News ότι ο Κώστας Σημίτης «διεκδίκησε και πήρε την περασμένη εβδομάδα από το υπουργείο Οικονομικών αποζημίωση 25.000 ευρώ ως θύμα τρομοκρατικής ενέργειας» για τις εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν στο γραφείο του τον Ιανουάριο του 2010 και τον Απρίλιο του 2012, είναι από εκείνες που δεν μπορείς να προσπεράσεις αδιάφορα.
Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε κάτι απολύτως νόμιμο είναι αλήθεια. Αξιοποίησε διατάξεις του νόμου 1897/90 «περί απονομής συντάξεως και παροχής βοήθειας σε θύματα τρομοκρατίας» και απευθύνθηκε-όπως γράφει η εφημερίδα-με επίσημο αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών για να αποζημιωθεί τόσο για τις υλικές ζημιές όσο και για την ηθική βλάβη που υπέστη ο ίδιος. Η σχετική απόφαση υπεγράφη από το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Προφανώς ο κ. Σημίτης που επαίρεται να διακηρύσσει ότι ως πρωθυπουργός υπήρξε το πρότυπο της προσπάθειας εκσυγχρονισμού της Ελληνικής κοινωνίας, δεν βλέπει τίποτα το μεμπτό στην κίνηση του αφού βρίσκεται σαφώς εντός των πλαισίων της νομιμότητας.
Προφανώς επίσης, τα 25.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο του ήταν απολύτως απαραίτητα αν και όπως γράφει η Real News, σύμφωνα με το τελευταίο «πόθεν έσχες» του, είχε ετήσιες αποδοχές το 2009, 224.000 ευρώ, ατομικές καταθέσεις 96.000 ευρώ και οι τραπεζικοί λογαριασμοί της συζύγου του άθροιζαν ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 369. 829 ευρώ.
Ο κ. Σημίτης, όπως κάθε πολιτικός που διέγραψε μια μακρά πορεία και κυβέρνησε τον τόπο επί δύο τετραετίες, έχει φανατικούς φίλους αλλά και εχθρούς. Αυτούς τους τελευταίους μάλλον τους δικαιώνει με την κίνηση που κάνει σε μια εποχή που το κράτος πετσοκόβει συντάξεις και παίρνει εξοντωτικά μέτρα για κάθε Ελληνική οικογένεια.
Για την «ηθική βλάβη» από τα γκαζάκια ο πρώην πρωθυπουργός αποζημιώθηκε. Για εκείνη που θα του προκαλέσουν αυτά τα 25.000 ευρώ- αν και εφόσον έστω και τώρα δεν τα απαρνηθεί- δύσκολο το βλέπω...
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...