Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012


Καταπέλτης για τους φοροφυγάδες πλούσιους Έλληνες ο πρόεδρος του SPD

Καταπέλτης για τους πλούσιους Έλληνες, οι οποίοι συστηματικά φοροδιαφεύγουν στέλνοντας τα λεφτά τους σε τράπεζες της Ευρώπης, είναι ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, και προειδοποιεί ότι το κόμμα του δεν θα υπερψηφίσει το νέο οικονομικό πακέτο αν δεν φορολογηθούν και εκείνοι.
Σε συνέντευξή του στη «Bild am Sonntag» ζητεί πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων  στην Ευρώπη και χαρακτηρίζει «κλεπταποδόχους» τους Ευρωπαίους ηγέτες, στις χώρες των οποίων κατέληγαν τα χρήματα των Ελλήνων εκατομμυριούχων.
Τι προτείνει;
«Να παγώσουν τα προστατευμένα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, μέχρι να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει τους νόμιμους φόρους».
Και προσθέτει: «Οι ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών θα έπρεπε να ντρέπονται που κέρδιζαν κρυφά, σαν κλεπταποδόχοι, από την φοροδιαφυγή των πλούσιων Ελλήνων και μετά ζητούσαν από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους χρήματα για πακέτα διάσωσης».
Ο Πρόεδρος του SPD τονίζει, τέλος, ότι η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες. «Σε σχέση με την οικονομική δύναμη της χώρας, είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη», επισημαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...