Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012


Guardian περί επίθεσης στην ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο30/10/2012 | , sky.gr
Τις ανησυχίες Ελλήνων δημοσιογράφων για την «πρωτοφανή επίθεση» σε βάρος της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στη χώρα μεταφέρει η εφημερίδα Guardian με αφορμή την απόφαση της ΕΡΤ για το κόψιμο των Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη και τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη.

Σε δηλώσεις της στην Guardian η κα. Κατσίμη αναφέρει ότι η ίδια και ο συμπαρουσιαστής της δεν κλήθηκαν από τη διοίκηση πριν την ανακοίνωση της απόφασης σε βάρος τους, η οποία αποδόθηκε σε «απαράδεκτους υπαινιγμούς» για τη στάση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην υπόθεση καταγγελιών βασανισμού συλληφθέντων διαδηλωτών στη ΓΑΔΑ, που είχε δημοσιεύσει η βρετανική εφημερίδα.

Η δημοσιογράφος συνεχίζει λέγοντας ότι το στιλ της εκπομπής είναι χαλαρό, «μια πρωινή συζήτηση με καφέ» που έχει υψηλή τηλεθέαση. «Έχουμε και στο παρελθόν επικρίνει υπουργούς από όλα τα κόμματα και έχουν υπάρξει παράπονα προς τη διοίκηση, αλλά αυτό είναι κάτι καινούριο. Είναι μια απειλή για τα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ», λέει η Μαριλένα Κατσίμη.

Προσθέτει δε ότι η απόφαση να κοπεί η ίδια και ο Κώστας Αρβανίτης είναι μόνο ένα από τα αρκετά «περίεργα πράγματα» που έχουν συμβεί στην ΕΡΤ προσφάτως. «Παντού άνθρωποι των ΜΜΕ απολύονται, αλλά στην ΕΡΤ προσλαμβάνουν. Η κυβέρνηση θέλει ανθρώπους που συμφωνούν με τις θέσεις της και θέλουν να προσλάβουν φίλους τους», σημειώνει η δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...