Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Μεγάλος εκνευρισμός σε Βενιζέλο – Κουβέλη 
από τη δήλωση Σαμαρά

   Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 , aixmi.gr
Μεγάλο εκνευρισμό στις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχει προκαλέσει η δήλωση του πρωθυπουργού ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα τέλειωσε και ότι ή ψηφίζονται τώρα τα μέτρα και σώζεται η χώρα ή καταψηφίζονται και οδηγούμαστε σε χάος.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, που βλέπει αρκετούς βουλευτές του (περιλαμβανομένου του Κώστα Σκανδαλίδη) να εναντιώνονται στο τσεκούρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, χαρακτήρισε «τουλάχιστον ατυχή» την ανακοίνωση Σαμαρά, η οποία -όπως αναφέρει- είναι στη λογική «η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε, και τώραπροχωράει και όποιος θέλει ακολουθεί».
«Το κρίσιμο πολιτικό στάδιο της διαπραγμάτευσης όχι μόνον δεν τελείωσε αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε την κυβέρνηση «να βάλει τα δυνατά της μέχρι την καθοριστική συνεδρίαση του Eurogroup, στις 12 Νοεμβρίου.
Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού έχει πυροδοτήσει έναταση και στις τάξεις των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, καθώς εξελήφθη ως τελεσίγραφο. Αποτέλεσμα: αρκετοί βουλευτές της, που προνατολϊζονταν να ψηφίσουν «παρών’ στις καθοριστελές ψηφοφορίες, συζητούν συζητούν το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν.
Για να δούμε… Πρόκριμα θα είναι το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις αύριο.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποφεύγει να μπει στη δημόσια συζήτηση. Έδωσε, πάντως, εντολή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώσει ότι δεν μπορούσε να πάει ο υπουργός Οικονομικών αύριο στο Eurogroup χωρίς συμφωνία, πράγμα που -όπως σημειώνει- γνωρίζει καλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...