Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012


Τρεις μέρες αγωνίας – Το τηλεφώνημα Σαμαρά – Κουβέλη τη νύχτα

   Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 , aixmi.gr
Δυσκολεύουν κι άλλο οι προσπάθειες άρσης του αδιεξόδου μετά το νέο «όχι» της ΔΗΜΑΡ στο πακέτο των εργασιακών αλλαγών που ζητά η τρόικα, την ώρα μάλιστα που τα τύμπανα του πολέμου ενάντια στα μέτρα ηχούν πλέον και από την Ιπποκράτους.
Το Euroworking group, στο οποίο παρουσίασε χθες το πακέτο μέτρων ο πρόεδρος του ΣΟΕ Πάνος Τσακλόγλου, έδωσε ακόμη μία άτυπη παράταση στην ελληνική κυβέρνηση. Διέκοψε τις εργασίες του και θα συνεχιστεί εκ νέου τη Δευτέρα, δίνοντας στην ουσία τράτο ακόμη τρία εικοσιτετράωρα στους κυβερνητικούς εταίρους στην Αθήνα να τα βρουν.
Αν αυτό συμβεί, τότε, είναι πολύ πιθανή μια συνεδρίαση του Eurogroup μόνο για την Ελλάδα, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τετάρτη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που την Τετάρτη θέτει ως χρονικό σημείο λήξης της διαπραγμάτευσης και η ΔΗΜΑ, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια διαπραγμάτευσης.
Μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός; Η τρόικα τραβά το σχοινί και δηλώνει αμετακίνητη στις απατήσεις της. Ο Φώτης Κουβέλης έχει υιοθετήσει μία τόσο σκληρή γραμμή πλέον για τα εργασιακά, που δύσκολα θα μπορέσει να απεγκλωβιστεί. Από την άλλη, πάλι, επ’ ουδενί δεν επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.
Αν, λοιπόν, οι δανειστές δεν υποχωρήσουν το ερώτημα που θα απομείνει είναι αν ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στη δική του απόφαση να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα μέτρα σε ένα άρθρο ή σε δυο, όπως ζητάει η ΔΗΜΑΡ. Χθες βράδυ μίλησε με τον Φώτη Κουβέλη και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χωρίσει, τελικά, τα εργσιακά απ’ το υπόλοιπο πακέτο ώστε να διευκολυνθούν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.
Το ενδιαφέρον σήμερα στρέφεται στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται ήδη ο Αντώνης Σαμαράς για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου. Αμέσως μετά τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου θα μεταβεί μαζί με τον Κάρολο Παπούλια στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, από όπου θα απευθύνει ομιλία. Εκεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να αναφερθεί στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και να στείλει νέο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...