Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012


Κουβέλης: «Όχι» – Τρόικα: Αποσύρουμε και τις βελτιώσεις


Δραματικές αναμένονται οι επόμενες ώρες. Η κυβέρνηση καταβάλει την ύστατη προσπάθεια ώστε να επέλθει πολιτικός συμβιβασμός στη σκιά της απόρριψης από τη ΔΗΜΑΡ της νέας πρότασης της τρόικας για τα εργασιακά.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, οι τροικανοί απειλούν ότι θα αποσύρουν τη βελτιωμένη πρότασή τους για τις αποζημιώσεις σε περιπτώσεις απολύσεων, αφού δεν επήλθε συμφωνία μεταξύ των εταίρων.
Ακούστε και χαρείτε σκεπτικό: «Υποχωρήσαμε προκειμένου να βρεθεί σημείο συμβιβασμού ανάμεσα στα τρία κόμματα. Αφού δεν βρέθηκε, την τραβάμε πίσω».
Οι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο…
Αίσθηση στο μεταξύ προκαλεί, η ανοιχτή παραδοχή κυβερνητικών στελεχών, ότι πίσω από την εμμονή της τρόικας –κυρίως για το θέμα των αποζημιώσεων- είναι το γεγονός ότι οι δανειστές μας, που θα βάλουν περίπου 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, δε θέλουν να επωμιστούν και το κόστος των χρυσών αποζημιώσεων μεγαλοστελεχών που θα αποχωρήσουν.
Ξεχνούν, βέβαια, να αναφέρουν ότι το τσεκούρωμα των αποζημιώσεων δεν θα μόνο αφορά τους περίπου 20 χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους, που ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους λόγω των συγχωνεύσεων. Θα αφορά και όλους τους άλλους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
Τι θα γίνει τώρα; Άγνωστο.
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα ως το μεσημέρι, οπότε λήγει και η προθεσμία που έχει δώσει στο Φώτη Κουβέλη το Μέγαρο Μαξίμου ώστε να απαντήσει. Από την κυβέρνηση, πάντως, διαμηνύουν ότι συνεχίζουν κανονικά, όποια και αν είναι η απόφαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.
Το μεσημέρι ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, Γιάννης Τσακλόγλου, ενημερώνει το Euro working group και η κυβέρνηση καταθέτει την επόμενη εβδομάδα τα νομοσχέδια στη Βουλή, περιμένοντας την έκθεση της τρόικας, που είναι σχεδόν έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...