Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012


Χωρίς τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ ψηφίστηκε η πλήρης αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ

22 Οκτ 2012 | tvxs.gr



Υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ η διάταξη που αφορά την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης αποκρατικοποίησή τους.

Η διάταξη εκτός προκάλεσε αντιδράσεις, εκτός από την αντιπολίτευση, και στη ΔΗΜΑΡ, η οποία τελικά την καταψήφισε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απέρριψε την πρόταση του Πάρη Κουκουλόπουλου από το ΠΑΣΟΚ για συζήτηση κάθε αποκρατικοποίησης χωριστά στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, όπως επίσης και τη θέση της ΔΗΜΑΡ, ότι το Δημόσιο θα πρέπει να διατηρεί τον στρατηγικό έλεγχο των ΔΕΚΟ που διαχειρίζονται φυσικούς πόρους.
«Η ρύθμιση δεν διασφαλίζει την κυριότητα του Δημοσίου στα δίκτυα - στους σταθμούς της ΔΕΗ, στο φράγμα του Μόρνου, στις εγκαταστάσεις αποχέτευσης και στα λιμάνια», ανέφερε η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξυροτήρη και εξέφραση τις αντιρρήσεις της σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για την αξιοποίηση της δημόσιας γης, ζητώντας τη θεσμοθέτηση ενός οργάνου που να εναρμονίζει τις κατά τόπους επενδύσεις με τις διαδικασίες του υπουργείου Περιβάλλοντος.
«Ναι στην ενημέρωση - αλλά το να εγκρίνεται ξεχωριστά η κάθε αποκρατικοποίηση, είναι τεράστιο λάθος», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας. «Δεν πρέπει να εισαγάγουμε διατάξεις που εμποδίζουν τις αποκρατικοποιήσεις», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα πως οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν προαπαιτούμενο για την είσπραξη της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...