Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012


Δεύτερο γκάλοπ: Μπροστά ΣΥΡΙΖΑ και Σαμαράς – Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

   Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 , aixmi.gr
Δεύτερο γκάλοπ στη σειρά φέρνει τον Σύριζα στην πρώτη θέση (με 23,8%) και τη ΝΔ στη δεύτερη (με 22,7%), επιβεβαιώνει την τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής (9,2%), καθώς και την περαιτέρω αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ (7,2%).
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δείχνουν αξιοσημείωτη σταθερότητα (6,1%), η ΔΗΜΑΡ υποχωρεί ελαφρώς (5%) και το ΚΚΕ παραμένει στα εκλογικά του ποσοστά (4,5%).
Ο Σύριζα φέρεται να προηγείται και στην παράσταση νίκης με 48% έναντι 42,5 της ΝΔ -πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος πιστεύει στη νίκη του αν γίνονταν τώρα εκλογές.
Αυτό πιστεύει, το θέλει όμως κιόλας;
Παρά το προβάδισμά του, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα φοβίζει. Το 45,8% δηλώνει ότι δεν θα αισθανόταν καθόλου ασφάλεια αν γινόταν κυβέρνηση και το 24,3% πως θα αισθανόταν λίγο ασφάλεια. Σύνολο 70,1%.
Αντίθετα, μεγάλη ασφάλεια θα ένιωθε το 20,2% και αρκετή το 5,6%. Σύνολο 25,8%.
Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι το 70% δεν πιστεύει ότι με τον Σύριζα στην κυβέρνηση θα αποφεύγαμε τα νέα μέτρα χωρίς να κινδυνεύσει η χώρα να βγει από το ευρώ. Μόλις το 21,5% πιστεύει το αντίθετο…
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς έχει πολύ μεγάλο προβάδισμα (45,5%) έναντι του Αλέξη Τσίπρα (29,6%).
Και οι δυο αρχηγοί έχουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά επιρροής από ό,τι τα κόμματά τους.
Στο γκάλοπ της εταιρείας Rass για τα Παραπολιτικά, φαίνεται ότι ένας στους τέσσερις πολίτες θα ήθελε τον Φώτη Κουβέλη μέσα στην κυβέρνηση. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον Βαγγέλη Βενιζέλο περιορίζεται μόλις στο 10,9%…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...