Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012


Φάμπρικες TV

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 , TA NEA

Ψάχνουν και βρίσκουν νέους τρόπους, συνεχώς, για να μας τρώνε τα λεφτά. Κι εμείς τα κορόιδα... σκύβουμε και πληρώνουμε. Τελευταία φάμπρικα οι αποκωδικοποιητές για την ψηφιακή τηλεόραση. Επί έναν χρόνο - και βάλε - διάφοροι κοστουμαρισμένοι κύριοι βγαίνουν στα κανάλια και μας λένε γι' αυτούς τους αποκωδικοποιητές, βάζοντας και... ολίγην από «οδηγία» της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Προσέξτε: για να δούμε τις ειδήσεις της ΕΡΤ, ΝΕΤ, ΕΤ3, της δημόσιας δηλαδή τηλεόρασης, πρέπει να βάλουμε στους δέκτες μας αποκωδικοποιητή ή να αλλάξουμε συσκευή, γιατί, λέει, η ΕΡΤ (δεν ξέρω ποιοι άλλοι σταθμοί) σταμάτησε να εκπέμπει από τον Υμηττό! Ετσι, λοιπόν, όλοι εμείς οι πολίτες, που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ ένα σωρό λεφτά για να παρακολουθούμε προγράμματα της ΕΡΤ, ξαναπληρώνουμε και για αποκωδικοποιητή!
Αλλά όχι μόνο για την ΕΡΤ. Αλλά και για τα ιδιωτικά κανάλια - Mega, Αntenna, Star, Αlpha, Σκάι κ.λπ. -, των οποίων τις συχνότητες, που ανήκουν στο Δημόσιο, τις χάρισε σε διάφορους ο Μητσοτάκης! Οπως και τις ραδιοφωνικές συχνότητες! Και γνωρίζω ένα πρωτοπαλίκαρο της Δεξιάς, που τα κονόμησε χοντρά πουλώντας τη ραδιοφωνική συχνότητά του! Και πόσοι άλλοι βέβαια, μαζί του...
Δεν είναι μόνο αυτή η «φάμπρικα» όμως με τους αποκωδικοποιητές. Είναι και άλλα πολλά. Αίφνης, επειδή μου αρέσει το ποδόσφαιρο, έγινα συνδρομητής στη Nova και πληρώνω κανονικά, χρόνια τώρα, για να παρακολουθώ τα ματς. Προ ετών ωστόσο και ο Αlpha έκανε την ίδια δουλειά. Ωσπου κάποια μέρα κατέβασε τα ρολά κι εμείς τα κορόιδα μείναμε με τον αποκωδικοποιητή στο χέρι. Και τώρα, από πέρυσι, πληρώνουμε και για τα παιχνίδια που μεταδίδει ο ΟΤΕ! Ρωτάω: Είναι χώρα αυτή, που μπορεί ο κόσμος να της έχει εμπιστοσύνη;
Θυμάμαι ένα έργο του Γιώργου Χασάπογλου, που το σκηνοθέτησε η Ράια Μουζενίδου. Ενας άνδρας και μία γυναίκα, ζευγάρι με παπά και με κουμπάρο, δεν είχαν φράγκο. Το όνειρο όμως της συζύγου ήταν να αποκτήσουν έγχρωμη τηλεόραση! Στο τέλος τα κατάφεραν και η σύζυγος καυχιόταν στη γειτονιά για την «έγχρωμη» και είχε αποκτήσει άλλον αέρα. Κυρία!
Θα πρέπει εδώ να πω ότι ο αποκωδικοποιητής, αν είναι καλός - γιατί υπάρχουν και διάφοροι για πέταμα -, κοστίζει από 20 έως 50 ευρώ. Χώρια αυτά που πληρώνουμε στον «μάστορα» για να τον εγκαταστήσει: Εγώ, επειδή ήθελα να δω τον αγώνα της Εθνικής, που κερδίσαμε με 2-1, πλήρωσα 135 ευρώ για δύο αποκωδικοποιητές. Γιατί έχω και έναν στο δωμάτιό μου.
Αυτά τα ωραία για τη σπουδαία χώρα μας. Φυσικά, οι πωλητές των αποκωδικοποιητών δεν δίνουν ποτέ απόδειξη! Ούτε και ο «αρμόδιος» που κάνει την εγκατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...