Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012


«Μυρίζει» η πώληση της εταιρείας Δωδώνη

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 04 Σεπτεμβρίου 2012 , TA NEA

Η ΘΕΑ ΜΙΑΣ ΟΛΟΛΕΥΚΗΣ φέτας... φέτα, πασπαλισμένης με ρίγανη και λάδι να επιστεγάζει μια ντοματοσαλάτα, είναι τόσο οικεία στον καθένα, ειδικά το καλοκαίρι, που προσωπικά αδιαφορώ αν ο πρόεδρος Αντώνης (όπως και οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Βαγγέλης και Φώτης) έχουν αντισταθεί στον πειρασμό μιας «χωριάτικης». Και αν η φέτα είναι και Δωδώνη ακόμη καλύτερα - διότι, όχι να περιαυτολογήσω ως Ηπειρώτης, αλλά η Δωδώνη (στη φωτογραφία το εργοστάσιο) είναι συνώνυμο της φέτας!
ΑΥΤΟ ΩΣ ΕΝΑΝ ΒΑΘΜΟ εξηγεί και το ενδιαφέρον πολλών υποψήφιων αγοραστών της εταιρείας μόλις μαθεύτηκε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να τη βγάλει στο σφυρί - καμιά 15αριά παρουσιάστηκαν αρχικά. Δεν εξηγεί όμως τα περίεργα που συμβαίνουν γύρω από τον διαγωνισμό για την πώληση της εταιρείας, τα οποία «μυρίζουν», και όχι κατ' ανάγκην εύοσμα...
ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΩ το γεγονός ότι υπήρξε αξιοπρόσεκτη σπουδή για την πώλησή της (υπερηχητική ταχύτητα κατέγραψαν οι κεραίες μου, τη στιγμή που δεν έχει κινηθεί φύλλο στις υπόλοιπες αποκρατικοποιήσεις) και στέκομαι στα διαδικαστικά, τα οποία χρήζουν απαντήσεων και, πάνω απ' όλα, κυβερνητικής παρέμβασης, και μάλιστα άμεσα - αν δεν υπάρχει «κατεύθυνση» από όσους διαχειρίζονται τον διαγωνισμό, πράγμα που δεν αποκλείω...
ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ: Από τον διαγωνισμό αποκλείστηκαν ετσιθελικά και χωρίς εξηγήσεις οι Συνεταιριστικές Ενώσεις Ιωαννίνων, Αρτας και Θεσπρωτίας που είχαν καταθέσει κοινή πρόταση για την εξαγορά της εταιρείας, της οποίας αποτελούν και τον κορμό. Τα μέλη τους, χιλιάδες κτηνοτρόφοι της περιοχής, την τροφοδοτούν καθημερινά με γάλα. Ο αποκλεισμός είναι παράτυπος και παράνομος, υποστηρίζουν εκείνοι που γνωρίζουν την υπόθεση, διότι εκτός των άλλων η Ενωση Ιωαννίνων κατέχει το 26% της Δωδώνης και στο καταστατικό της εταιρείας αναφέρεται ότι αν ποτέ πουληθεί, η Ενωση θα έχει τον πρώτο λόγο. Εδώ όχι μόνο δεν της τον έδωσαν, αλλά παρότι οι Ενώσεις είχαν και στρατηγικό επενδυτή, όπως τους ζητήθηκε, αποκλείστηκαν.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ προκρίθηκαν τρεις υποψήφιοι αγοραστές, εκ των οποίων ένας (όπως οργιάζει η σχετική φημολογία στα Γιάννενα) υπήρξε διανομέας των προϊόντων της εταιρείας και χρωστάει στη Δωδώνη περί τα 15 εκατ. ευρώ!
Πόσο πωλείται η εταιρεία; 21 εκατ. Καλό, ε;
(Εγώ σ' αυτόν θα την έδινα!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...