Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012


    Η Αργεντινή ξεχρεώνει τους δανειστές της
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 01/08/2012 , avgi.gr

Σε τρεις μέρες η Αργεντινή θα μπορεί πλέον να ανασάνει ελεύθερα, αφού η πρόεδρος της χώρας, Κριστίνα Φερνάντες θα υπογράψει την τελευταία επιταγή ύψους 2,5 δισ. δολαρίων για την αποπληρωμή των χρεών των τελευταίων 11 ετών.
Έτσι, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα "El Pais", κλείνει το "Κοραλίτο", η μεγαλύτερη θεσμική κρίση από τη δικτατορία, μια κρίση που οδήγησε στη χρεωκοπία του 2001. "Κοραλίτο" σημαίνει "μικρό μαντρί", έκφραση των Αργεντινών για να δείξουν την αίσθηση στενότητας και στέρησης των δικαιωμάτων τους που δημιούργησαν στους πολίτες τα μέτρα που είχαν ληφθεί τότε.
Φέτος αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τις πληρωμές του Μπόντεν 12. Το Μπόντεν 12, για όσους δεν γνωρίζουν, έγινε για να πληρώσουν οι Αργεντίνοι, όσες αποταμιεύσεις τους δεν τους επέστρεψαν οι τράπεζες αυτής της χώρας... "Φαντάζομαι όλα αυτά τα πράγματα που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει με αυτά τα χρήματα για όλους εκείνους που έχουν τα λιγότερα, για όσους ποτέ δεν είχαν την τύχη να διαθέτουν μια κατάθεση σε δολάρια", ανέφερε η Φερνάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...