Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012


Φ.Κουβέλης: Δεν υπάρχουν ρήγματα στην κυβέρνηση
12/7/2012 12:41:00 μμ , real.gr










)

Τον Σεπτέμβριο συγκεκριμενοποιείται το πλαίσιο της επιμήκυνσης δηλώνει στον realfm 97.8 ο Φ. Κουβέλης. Στηρίζει Στουρνάρα και αφήνει αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι δεν υπάρχει ρήξη στην κυβέρνηση «και δεν διαπίστωσε ρήγματα στη δίωρη συνάντηση του Μαξίμου» παρά τα όσα είχε δηλώσει το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος για αυτά που έπρεπε να μπουν στο τραπέζι του Eurogroup.

Ο κ. Κουβέλης στήριξε απόλυτα τον υπουργό Οικονομικών επισημαίνοντας ότι στο Eurogroup έκανε αναφορά στο θέμα της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής καταγράφοντας όλες εκείνες τις προβλέψεις του προγράμματος που έφεραν την ύφεση κοντά στο 7%. Ξεκαθάρισε επίσης ότι τον Σεπτέμβριο θα συγκεκριμενοποιηθεί όλο το πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευση σε σχέση με τις εξελίξεις που υπάρχουν και στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. τόνισε πως η κυβέρνηση εξετάζει τα ισοδύναμα που θα εφαρμοστούν άμεσα προκειμένου να μην υπάρξουν μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά, να γίνουν δόσεις για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων και να δοθεί το επίδομα για το πετρέλαιο μετά την εξίσωση του φόρου ανάμεσα στο κίνησης και θέρμανσης.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «τρόικας εσωτερικού» έκανε λόγο για «λογική με ελάχιστη ως ανύπαρκτη επαφή με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας» και σχολίασε καυστικά: «Εγώ δεν μίλησα για μονομερή καταγγελία του μνημονίου, αλλά για σταδιακή απαγκίστρωση και επαναδιαπραγμάτευση, η... «καταραμένη» αναδιαπραγμάτευση έρχεται τώρα και στο λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...