Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012


Τις προάλλες μάθαμε ότι ο Σαμαράς έδωσε εντολή να κλείσει το εστιατόριο του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο είχε ετήσιο κόστος περίπου 60.000 ευρώ, δηλαδή ούτε τα μισά απ’ όσα στοιχίζει ένας βουλευτής. Θα μου πείτε «και γιατί να έχει εστιατόριο το πρωθυπουργικό γραφείο;». Σωστό κι αυτό. Να παραγγέλνουν απέξω σάντουιτς, καναπεδάκια και φρουτοσαλάτες, για να ενισχύεται η ιδιωτική πρωτοβουλία.
Τις προάλλες μάθαμε, επίσης, ότι ο Μεϊμαράκης σκοπεύει να κλείσει το κανάλι της Βουλής, το οποίο κοστίζει περί τα τέσσερα εκατομμύρια. Το ίδιο και το Γυμναστήριο, το οποίο δεν γνωρίζουμε πόσο κοστίζει, πάντως πολύ λιγότερα. Λίγο μετά, βέβαια, ο νέος πρόεδρος του Σώματος προέβη σε διαψεύσεις. Δεν θα κλείσει το (ακριβό) κανάλι, το σκέφτεται για το Γυμναστήριο.
Τι είναι όλα τούτα; Συμβολικές κινήσεις, που πρέπει να γίνονται σε εποχές κρίσης, για να στέλνουν το μήνυμα ότι οι άρχοντες έχουν μπει κι αυτοί στο πνεύμα της λιτότητας; Ή απλώς επικοινωνιακές πιρουέτες με άκρως λαϊκιστικό υπόστρωμα;
Αν ήθελε, πάντως, ο Σαμαράς να στείλει καθαρό μήνυμα ότι η χώρα πάει στα βράχια, αν δεν κόψει τις σπατάλες και δεν περιορίσει δραστικά τις δαπάνες του το κράτος, θα έπρεπε να κάνει τρεις ανακοινώσεις:
  1. Οτι ο αριθμός των βουλευτών γίνεται (από 300) 150, το πολύ 200 μέχρις ότου περάσει η καταιγίδα.
  2. Οτι αναστέλλεται για δυο χρόνια η καταβολή των βουλευτικών αποζημιώσεων και συντάξεων. Η συντριπτική πλειονότητα  των βουλευτών μπορεί να ζήσει άνετα. Οι άλλοι ας σφιχτούν. Και για τους αποδεδειγμένα φτωχούς ας συσταθεί ένα Ταμείο Αλληλοβοήθειας. Ετσι, θα έρθουν πιο κοντά σε όσους ζουν με επίδομα ανεργίας των 400 ευρώ.
  3. Οτι καταργούνται όλες οι θέσεις υφυπουργών ή γενικών γραμματέων πλήν ελαχίστων εξαιρετικών περιπτώσεων που δεν βγαίνει αλλιώς η δουλειά. Στις θέσεις τους ας κληθούν νέοι επιστήμονες βάσει αποδεδειγμένων προσόντων και με αμοιβή την προβλεπόμενη από τη συλλογική σύμβαση της ΑΔΕΔΥ (πριν καταργηθεί).
Ετσι κι αλλιώς κάτι τέτοια πρέπει να γίνουν πριν ο Στουρνάρας ανακοινώσει νέες περικοπές στις συντάξεις. Κάτι σαν ισοδύναμα μέτρα. Αλλιώς θα τους πάρουν -κι αυτούς- με τις πέτρες.
Για να τα κάνουν αυτά ο Σαμαράς, ο Μεϊμαράκης και οι συν αυτοίς πρέπει να έχουν καθαρό μυαλό. Και για να το έχουν, εκτός από κάποια άλλα που πρέπει να κάνουν, καλό είναι να επισκέπτονται τακτικά το Γυμναστήριο της  Βουλής (εννοείται ότι δεν πρέπει να κλείσει)!
Νους υγιής εν σώματι υγιεί!
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...