Τρίτη 17 Ιουλίου 2012


Η ελπίδα, όπως πάντα, πεθαίνει τελευταία…

Παναγιώτης Κουτσοπίνης, 17/07/2012 ,metarithmisi.gr



Η ουσία και ο σκοπός του διαλόγου νομίζω ότι, πρέπει να γίνεται στα πλαίσια διερεύνησης της πραγματικότητας και για να πλησιάσουμε την αλήθεια.

Δυστυχώς στον γεωγραφικό χώρο που έλαβαν χώρα οι "Διάλογοι" του Πλάτωνα, η μακρόχρονη ταλαιπωρία της χώρας στην ιστορική της διαδρομή έχει αφήσει τα ίχνη της...

Εμφυλιοπολεμική συνθηματολογία, κοντόφθαλμη διχαστική πρακτική και δόγματα της «μίας και μοναδικής αλήθειας»...

Και δυστυχώς τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα μετά την μεταπολίτευση…

Με την κυριαρχία της θεωρίας "του φωτός και του σκότους" του αλήστου μνήμης Κουτσόγιωργα και της λαίλαπας του ανδρεοπαπανδρεϊσμού και των αυριανικών εκδοχών του, τον εκχουλιγκανισμό και την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής και τον χρωματισμό των καφενείων σε «πράσινα-μπλε-κόκκινα» ...

Με κορύφωση την «σημιτική περίοδο του χρηματιστηρίου, των ολυμπιακών αγώνων, των εξοπλιστικών προμηθειών της μίζας » και την «υστεροσημιτική καραμανλική ελαφρότητα, οκνηρία και του βολέματος των δικών μας παιδιών», όπου κυριάρχησαν πρωτόγνωρα φαινόμενα εξανδραποδισμού μιας κοινωνίας στον ηδονισμό της καταναλωτικής κραιπάλης και του παράνομου πλουτισμού, όπου εκτός της «μαγκιάς της αρπακτής» εξισώθηκε το «νόμιμο με το ηθικό» και υποθηκεύτηκε το μέλλον στην χρεοκοπία …

Εδώ που φτάσαμε δεν είναι άνευ αιτίας…και ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται κάθε μορφή επικοινωνίας έχει σαφή αιτιολογικό πανόραμα και ψυχιατρικά παρελκόμενα…

Η εμμονή στη διχαστική πρακτική και την εμφυλιοπολεμική συνθηματολογία, δυστυχώς δεν λέει να υποχωρήσει παρά την εκτονωτική, υποτίθεται, διενέργεια δύο εκλογικών αναμετρήσεων και παρότι βρισκόμαστε μπροστά στα συντρίμμια της ελληνικής οικονομίας και την απειλουμένη κονιορτοποίηση της συνοχής μιας κατακερματισμένης κοινωνίας.

Το ετερόκλητο αντιπολιτευτικό μπλόκ δίνει ρεσιτάλ ανευθυνότητας και λαϊκισμού, αναπαλαιώνοντας τραγικές για τον τόπο αντιπολιτευτικές πρακτικές, επικουρούμενο ως συνήθως από τα «συμφέροντα της δραχμής» και τα διαπλεκόμενα με αυτά ΜΜΕ, συνεχίζει σε προεκλογικό μοτίβο.

Το νεογνό της τρικομματικής συγκυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης παρουσιάζεται ευάλωτο στο δύσκολο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον.

Δυστυχώς η κυβέρνηση δίνει δείγματα δομικής δυσλειτουργίας και ανεπάρκειας, με προφανή τα υποκείμενα συντακτικά συγγενή-κληρονομικά γνωρίσματα του κομματικού DNA των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Το θετικό της μετεκλογικής πορείας της χώρας είναι το εξαγγελθέν κείμενο πλαίσιο προγραμματικής σύγκλισης της τρικομματικής κυβέρνησης.

Ζητούμενο και μοναδική ελπίδα να υπάρξει η ουσιαστική και αυστηρή υλοποίησή του.

Εύλογα ερωτήματα δημιουργεί η συγκρότηση του υπουργικού σχήματος και των αρμοδιοτήτων των υφυπουργών. Αναμένεται με ενδιαφέρον η παρουσίαση των προσώπων στελέχωσης των Γενικών Γραμματειών αλλά και των κομβικών θέσεων του διοικητικού και λοιπού μηχανισμού.

Η ελπίδα, όπως πάντα, πεθαίνει τελευταία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...