Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012


Στα 60 χρόνια επανέφερε το όριο συνταξιοδότησης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 07/06/2012, avgi.gr
    Στο 60 χρόνια, από τα 62, επανέφερε η γαλλική κυβέρνηση το όριο συνταξιοδότησης για τα άτομα που έχουν ξεκινήσει νωρίς τον εργασιακό βίο τους. Αυτό ανακοίνωσε χθες, μετά από το Υπουργικό Συμβούλιο, η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριζόλ Τουρέν. Η απόφαση, η οποία αποτελεί "μέτρο για την αποκατάσταση του δικαίου πλήρως χρηματοδοτούμενο", αφορά 110.000 άτομα και το κόστος του ανέρχεται σε 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ φέτος και μέχρι τα 3 δισεκατομμύρια το 2017, στο τέλος της θητείας του Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε η υπουργός. Η αντίδραση του δεξιού UMP, που ήταν μέχρι πρότινος στην κυβέρνηση, ήταν να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών λόγω του μέτρου αυτού.
    Για άτομα που έχουν ξεκινήσει νωρίς τον εργασιακό βίο τους
    Η κίνηση αυτή, που λαμβάνεται τέσσερις μόλις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη χώρα, αποτελεί πλήγμα στην πιο συμβολική μεταρρύθμιση του Νικολά Σαρκοζί, και αφορά εκείνους που ξεκίνησαν να εργάζονται στα 18 ή τα 19 τους και έχουν εισφορές 41 ή 41,5 ετών. «Ήταν ένα απαραίτητο μέτρο για να διορθωθεί μια αδικία που δημιουργήθηκε από τη μεταρρύθμιση των συντάξεων του 2010», που είχε πάει το ελάχιστο όριο συνταξιοδότησης στα 62 χρόνια, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Ναζά Βαλό Μπελκασέμ.

    Σταθερά προηγείται η Αριστερά στις δημοσκοπήσεις
    Εξάλλου, καθώς απομένουν μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, το σύνολο των αριστερών κομμάτων, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, φέρεται να αποσπά την απόλυτη πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή. Με τη Γερουσία να βρίσκεται ήδη στα χέρια της Αριστεράς, μια πλειοψηφία και στην κάτω Βουλή θα σήμαινε έλεγχο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και την αποφυγή μιας προβληματικής "συγκατοίκησης" με το UMP.
    Στα προγνωστικά της, που βασίστηκαν σε πρόσφατη έρευνα, η εταιρεία δημοσκοπήσεων Ipsos Logica Business Consulting εκτίμησε ότι συνδυαστικά τα αριστερά κόμματα θα μπορούσαν να αποσπάσουν από 303 έως 357 από τις 557 έδρες της κάτω Βουλής. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ολάντ θα αποσπούσε 249 με 291 έδρες, με μεγάλη πιθανότητα να μην εξασφαλίσει τις απαιτούμενες 289 για απόλυτη πλειοψηφία χωρίς να βασίζεται σε άλλους αριστερούς εταίρους, όπως το Αριστερό Μέτωπο και οι Πράσινοι. Το Αριστερό Μέτωπο προβλέπεται να εξασφαλίζει 21 με 23 έδρες και οι Πράσινοι 17 με 23. Δεύτερη δημοσκόπηση, η οποία επίσης δημοσιεύτηκε χθες Τρίτη, της εταιρείας OpinionWay-Fiducial για λογαριασμό της "Le Figaro" και της LCI, κατέληξε σε παρεμφερείς διαπιστώσεις.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Πείτε μας την γνώμη σας...