Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012


ΔΙΠΛΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡ

Με θετικό πρόσημο η πρώτη αποτίμηση

Στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι η επίτευξη προγραμματικής σύγκλισης στα θέματα φιλολαϊκής πολιτικής αποτελεί επιτυχία για τη ΔΗΜΑΡ, ενώ θεωρούν αναβαθμισμένη τη συμμετοχή τους στο κυβερνητικό σχήμα με 3+1 πρόσωπα

 Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, κατά την έξοδό του από το Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον Ευ. Βενιζέλο
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, κατά την έξοδό του από το Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον Ευ. Βενιζέλο
Ικανοποίηση εκφράζουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ αρχικά για την επίτευξη προγραμματικής σύγκλισης μεταξύ των κομμάτων της κυβερνητικής συνεργασίας και δευτερευόντως για τα πρόσωπα που αποτελούν το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Η ΔΗΜΑΡ συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα με 3+1 μη κομματικά στελέχη που προτάθηκαν από τον πρόεδρο του κόμματος Φ. Κουβέλη: τον συνταγματολόγο Αντώνη Μανιτάκη που τοποθετήθηκε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον νομικό Αντ. Ρουπακιώτη στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, τη Φωτεινή Σκοπούλη ως υφυπουργό Υγείας και τον Θ. Παπαθεοδώρου (στην πρόταση συμφώνησε και το ΠΑΣΟΚ) στη θέση του υφυπουργού Παιδείας.
Από τη ΔΗΜΑΡ εκτιμούν πως η συμμετοχή του κόμματος στο κυβερνητικό σχήμα είναι αναβαθμισμένη σε σχέση με την εκλογική δύναμη που κατέγραψε στις 17 Ιουνίου, αναλαμβάνοντας το βάρος της διοίκησης δύο σημαντικών υπουργείων. Υποστηρίζουν, επίσης, ότι εάν το ΠΑΣΟΚ διεκδικούσε μεγαλύτερη εκπροσώπηση, τότε η εικόνα του κυβερνητικού σχήματος θα ήταν διαφορετική.
Ιδιαίτερη ικανοποίηση εκφράζει η ΔΗΜΑΡ για το πλαίσιο προγραμματικής σύγκλισης που συμφωνήθηκε μεταξύ των τριών κομμάτων. Οι εκπρόσωποι του κόμματος στη διακομματική επιτροπή, Δ. Χατζησωκράτης και Σ. Παπαθανασίου, επέμειναν στα θέματα φιλολαϊκής πολιτικής που αφορούν κυρίως την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη μείωση των βαρών στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, το σταμάτημα των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, τα μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων, καθώς και στα αναπτυξιακά θέματα.
Η σύγκλιση των τριών κομμάτων στα συγκεκριμένα ζητήματα αποτελεί σημαντική επιτυχία για τη ΔΗΜΑΡ, όπως εκτιμούν ηγετικά στελέχη του κόμματος, καθώς το κοινό προγραμματικό πλαίσιο σε «προοδευτική κατεύθυνση» αποτελούσε τον βασικό όρο συμμετοχής του κόμματος στο κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας. «Θα αποτελέσουμε την αντιμνημονιακή συνιστώσα μίας κυβέρνησης εθνικής ευθύνης», αναφέρουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ.
Οσον αφορά τις λεκτικές επιθέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε ένα «συντηρητικό και δεξιό κυβερνητικό σχήμα» που κυριαρχεί η ΝΔ, κομματικά στελέχη υπενθυμίζουν ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν η Αριστερά είχε μικρή συμμετοχή στα κυβερνητικά σχήματα συνεργασίας ανάλογη με την εκλογική της δύναμη.
«Στην κυβέρνηση Τζαννετάκη συμμετείχαν 2 υπουργοί της Αριστεράς, οι κ. Ν. Κωνσταντόπουλος και Φ. Κουβέλης, ενώ στην κυβέρνηση Ζολώτα ο Γ. Γιάνναρος, ο Γ. Δραγασάκης και ο Κ. Λιάσκας, όπου συνεργάστηκαν με υπουργούς της ΝΔ», αναφέρουν κομματικές πηγές στο «Εθνος».
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ , ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...