Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Φώτης Κουβέλης: Να προτείνει ευρωομόλογο ο πρωθυπουργός
Εξέθεσε στον Π. Πικραμμένο τις απόψεις του για το τι είναι αναγκαίο να γίνει
Φώτης Κουβέλης: Να προτείνει ευρωομόλογο ο πρωθυπουργός

εκτύπωσημικρό μέγεθος μεγάλο μέγεθος


Έκδοση ευρωομολόγου, χαλάρωση δημοσιονομικής προσαρμογής -μέσω επιμήκυνσης-, απευθείας χρηματοδότηση μέσω της ΕΚΤ, ενίσχυση των πόρων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι οι προτάσεις που υπέβαλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί της Δευτέρας και ενόψει της άτυπης συνόδου κορυφής της Ε.Ε.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το διεθνές περιβάλλον και η Ελλάδα να διεκδικήσει τα ζητήματα αυτά, κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, καθώς πρόκειται για ρεαλιστικές προτάσεις.

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν γύρω στις 10.00 στο Μέγαρο Μαξίμου και κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο ίδιος στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα όσα είναι αναγκαία να γίνουν στη χώρα παρά το γεγονός ότι τελεί υπό υπηρεσιακή και όχι εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Φ. Κουβέλη


«Θέλω να ευχηθώ στους μαθητές και στις μαθήτριες, που σήμερα διαγωνίζονται στις πανελλήνιες εξετάσεις, κάθε επιτυχία. Το μέλλον της Ελλάδας είναι δικό τους. Πρέπει να το κερδίσουν.

Συναντήθηκα σήμερα με τον πρωθυπουργό προκειμένου να με ενημερώσει, αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής. Γνωρίζουμε ότι οι δυνατότητες της υπηρεσιακής κυβέρνησης δεν είναι μεγάλες. Θεωρούμε, ωστόσο, ότι πρέπει η Ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει το διεθνές περιβάλλον και να προτείνει μια σειρά προτάσεων και μέτρων που είναι δυνατόν να ανακουφίζουν την κοινωνία και να κινητοποιούν την παραγωγική μηχανή, αλλά και να στηρίξουν την απασχόληση και να ανασχέσουν την ανεργία που καλπάζει.

Στην κατεύθυνση αυτή υποστηρίζουμε ότι πρέπει ο πρωθυπουργός να προτείνει την έκδοση ευρωομολόγου-όπως από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει η ΔΗΜΑΡ και είχαμε επιμείνει-, να ζητήσει να υπάρξει χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέσα από τη χρονική επιμήκυνση, να διεκδικήσει την απευθείας χρηματοδότηση των κρατών-μελών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και να επιμείνει στην ανάγκη ενίσχυσης των πόρων για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Είναι δυνατόν και πρέπει να τεθεί από τον πρωθυπουργό, η ανάγκη να υπάρξει ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα στηρίζεται στη δανειοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σε συνεργασία με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που, δυστυχώς, ενώ το πρόγραμμα πλησιάζει προς το τέλος της διαδρομής του-με τεράστια ευθύνη των προηγούμενων
κυβερνήσεων-βρίσκεται σε βαθιά ύπνωση και αυτά τα χρήματα δεν έχουν αξιοποιηθεί.

Σήμερα, οι προτάσεις αυτές είναι περισσότερο από ποτέ ρεαλιστικές και είναι απολύτως αναγκαίο να προβληθούν και να διεκδικηθεί η αποδοχή τους στη Σύνοδο Κορυφής.
»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...