Σάββατο 19 Μαΐου 2012

«Διαπραγμάτευση για την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο»
19/5/2012 , real.gr













Ο Φ. Κουβέλης αναφερόμενος στο χθεσινό τηλεφώνημα της Α. Μέρκελ στον Κ. Παπούλια και τις σκέψεις που η Γερμανίδα Καγκελάριος εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για δημοψήφισμα τόνισε ότι: « Η κ. Μέρκελ βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο πολιτικό κενό. Αλλάζουν τα πράγματα στην Ευρώπη».
 
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι ο Ελληνικός λαός έχει αποφασίσει εδώ και καιρό ότι θέλει την Ευρωζώνη και το Ευρώ και σταθερή παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε όμως, «Θέλει ταυτόχρονα με την ψήφο του να αναδείξει εκείνη την πολιτική που για παράδειγμα θα χτυπάει την παραοικονομία, την φοροκλοπή, την διαφθορά».

Σε ό,τι αφορά το «κούρεμα» των μισθών και των συντάξεων ο κ. Κουβέλης ανέφερε «Άρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που γκρεμίζει τους κατώτατους μισθούς και παρασύρει το σύνολο των αμοιβών, διότι που να πάει αλλού η σύνταξη, πόσο άλλο να είναι σύνταξη ντροπής και φτώχειας , που αλλού να πάει ο μισθός;...Επίσης άμεση άρση της ρύθμισης για την λήξη της μετενέργειας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι υπάρχει τρίτος δρόμος που προβλέπει σκληρή διαπραγμάτευση για αποσύνδεση και απαγκίστρωση από τους όρους του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...