Παρασκευή 11 Μαΐου 2012


Κυβέρνηση συνεργασίας μόνο με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζει ο Φώτης Κουβέλης

O Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε τη στάση του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ
Αθήνα , 11.05.12 , in.gr
Εξειδικεύοντας την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε το πρωί της Παρασκευής ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας μόνο με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Φώτης Κουβέλης επισήμανε ότι η οικουμενική κυβέρνηση που προτείνει βασίζεται σε συγκεκριμένα μέτρα και πρόγραμμα, με στόχο την άμεση και σκληρή διαπραγμάτευση του μνημονίου.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρατήρησε ότι στην επιστολή Τσίπρα προς τους Μπαρόζο, Ρομπάι και Ντράγκι υπάρχει μετατόπιση από τις αρχικές τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του μνημονίου.

«Όχι μόνο δεν μιλάει για καταγγελία η επιστολή, ούτε για τριετή αναστολή πληρωμής του χρέους, ούτε για μονομερή διαγραφή του χρέους» ανέφερε ο κ. Κουβέλης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κατά την άποψή του υπάρχει προσέγγιση με τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ.

Ακόμη, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι βάσει της πρότασής του, στην οικουμενική δεν θα μετέχουν τα ηγετικά πρόσωπα των κομμάτων, αλλά άλλα φερέγγυα πολιτικά πρόσωπα.

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος θα αποδεχόταν να πάει στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι δεν διεκδικεί κάτι προσωπικά, παρά μόνο την ικανοποίηση ότι συμβάλλει θετικά στην άρση του αδιεξόδου και στην ομαλή πορεία της χώρας.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα αποδεχόταν σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον διεξάγονταν επαναληπτικές εκλογές, ο Φώτης Κουβέλης απάντησε αρνητικά.

Επιπλέον, ερωτηθείς για το ζήτημα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι δεν θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τη Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...