Παρασκευή 27 Απριλίου 2012


Για ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτικής

Αποδέχεται την «πρόκληση για κυβερνώσα Αριστερά» η ΔΗΜΑΡ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στην προεκλογική του ομιλία στη Λάρισα
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στην προεκλογική του ομιλία στη Λάρισα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
«Η Δημοκρατική Αριστερά αποδέχεται την πρόκληση για μια κυβερνώσα αριστερά και είναι ανοιχτή σε συνεργασίες αρκεί να υπηρετούν την αλλαγή των πολιτικών και όχι ευκαιριακές συμπράξεις για τη νομή της εξουσίας ή τη συνέχιση με άλλο τρόπο των ίδιων πολιτικών» τόνισε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στη Λάρισα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Μάλιστα έθεσε και προϋποθέσεις συνεργασίας οι οποίες επικεντρώνονται στο τρίπτυχο: σύμπτωση σε προοδευτικό πρόγραμμα, φερέγγυες πολιτικές και αξιόπιστα πρόσωπα για την εφαρμογή του.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουβέλης η ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τη δύναμη που θα της δώσει ο λαός για παρέμβαση στις μετεκλογικές διαδικασίες, είτε από θέσεις προγραμματικής αντιπολίτευσης, είτε από θέσεις συμμετοχής σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

Την πρόταση μας αυτή, επεσήμανε, την προτείνουμε σε όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου και την στηρίζουμε σε μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική και προγραμματική βάση, συμμετοχή στην Ευρωζώνη και το ευρώ. Παράλληλα δεσμεύθηκε για απαγκίστρωση από τις επαχθείς για τους εργαζόμενους και τους πολίτες ρυθμίσεις του μνημονίου, με αναθεώρησή του.

Εμμονή στην συνέχιση της ίδιας πολιτικής με την παθητική αποδοχή του μνημονίου δεν αφήνει περιθώριο συνεργασίας, υποστήριξε. Το ίδιο, συνέχισε, και μια αντιμνημονιακή ρητορική που ουσιαστικά προτείνει άμεση χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή, ενώ ανοίγει παράλληλα τον ολισθηρό δρόμο για συμπτώσεις ανάμεσα σε ετερόκλητα ακραία πολιτικά και ιδεολογικά ρεύματα, θέτοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς και τα «όρια» των δυνατοτήτων συνεργασίας.

«Η πρόταση μας προϋποθέτει σοβαρές μετατοπίσεις προγραμματικού χαρακτήρα από τις δυνάμεις στις οποίες απευθύνεται και αυτό θα διευκολυνθεί από την αλλαγή των συσχετισμών» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και υπογράμμισε: «Η ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ δεν αποτελεί στενό εγωιστικό κομματικό στόχο αλλά ανοίγει τον δρόμο για στέρεες και βιώσιμες συνεργασίες σε προοδευτική κατεύθυνση» ανέφερε ο Φ.Κουβέλης.

«Η Δημοκρατική Αριστερά πιστεύει πως υπάρχει επιλογή για μια άλλη Ελλάδα. Η χώρα έχει τις αντικειμενικές δυνατότητες όχι μόνο να αποφύγει την κατάρρευση, αλλά να κερδίσει μια θέση ανάμεσα στις πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Με πρόταση και πρόγραμμα διεκδικούμε την ριζική ανατροπή και την αλλαγή πορείας της χώρας. Χρέος μας ο διαρκής αγώνας. Στόχος μας η νίκη» ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

Κάνοντας αναφορά στην Θεσσαλία, απέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα της αγροτικής ανάπτυξης και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος και την εξασφάλιση της ρευστότητας μέσω της ΑΤΕ καθώς και την επιστροφή του ΦΠΑ.

Στάθηκε δε «στο δίκαιο αίτημα του αγροτικού κόσμου για την έγκαιρη και δίκαιη καταγραφή των ζημιών» αλλά και την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων, ενώ επεσήμανε την ανάγκη αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών και την παραγωγή επώνυμων προϊόντων ή προϊόντων ονομασίας προέλευσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...