Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012


Ολοένα και περισσότεροι δήμοι της Αθήνας, στο «κίνημα της πατάτας»

08.03.2012Από  www.iefimerida.gr

Εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο στην Αττική το «κίνημα της πατάτας», αφού και άλλοι δήμοι συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία με στόχο τη δημιουργία ενός διαδημοτικού δικτύου καταναλωτών. Σκοπός τους είναι στο άμεσο μέλλον αντίστοιχες πρωτοβουλίες να αναληφθούν και για άλλα αγροτικά προϊόντα, όπως το λάδι και τα όσπρια.
Έτσι, μετά τους δήμους Βύρωνα, Ηλιουπόλεως, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Παλλήνης και εκείνοι της Καισαριανής και του Αγίου Δημητρίου προσχωρούν στο κίνημα.
Μάλιστα, όπως ανέφεραν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, οι δήμοι Καισαριανής, Ζωγράφου, Βύρωνα, Ηλιούπολης και ο Αγίου Δημητρίου, πρόκειται να απλώσουν ένα δίχτυ προστασίας και αλληλεγγύης στις τοπικές κοινωνίες, με σκοπό να στείλουν ένα έμπρακτο μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε όσους πλήττονται από την κρίση, αλλά και σε όσους εξακολουθούν να αισχροκερδούν σε βάρος των καταναλωτών.
Οι συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον νόμο, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις λαϊκές αγορές. Όσον αφορά στην ποιότητα της πατάτας, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αφού τα προϊόντα ελέγχονται από τις υγειονομικές υπηρεσίες και τους συνεταιρισμούς.
Ο δήμαρχος Καισαριανής Αντώνης Καμπάκας, που ανέλαβε την από κοινού πρωτοβουλία των πέντε αυτώ δήμων, υποστήριξε ότι: «Σε μία περίοδο που οι δήμοι είναι οικονομικά στραγγαλισμένοι, προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα σε ό,τι έχει να κάνει με τις ευπαθείς ομάδες. Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα».
Στην Καισαριανή, σε δύο ημέρες έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον για 20 τόνους πατάτας, ενώ, ενδιαφέρον για 50 τόνους έχει εκδηλωθεί στο δήμο Ζωγράφου, ο δήμαρχος του οποίου, Κώστας Καλλίρης επισήμανε τους στόχους της πρωτοβουλίας λέγοντας: «Στέλνουμε ένα μήνυμα ενότητας αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους δημότες μας, αλλά και ένα μήνυμα προς τους μεσάζοντες-να μειώσουν τα ποσοστά κέρδους τους».
Στον Άγιο Δημήτριο, σε μιάμιση ημέρα η ζήτηση για πατάτες ξεπέρασε τους 20 τόνους. «Αντιμετωπίζουμε ένα σημαντικό αίτημα των πολιτών σε μια εποχή που οι νεόπτωχοι αυξάνονται», δήλωσε η δήμαρχος της περιοχής Μαρία Ανδρούτσου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος της Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, έκανε γνωστό ότι δύο από τα έξι σούπερ μάρκετ της πόλης έχουν ήδη ρίξει την τιμή της πατάτας στα 0,30 ευρώ το κιλό. Εξήγγειλε δε, τη δημιουργία ενός μόνιμου δικτύου, με πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού φαρμακείου του δήμου.
Η διανομή των πατατών θα γίνει την Κυριακή από τις δέκα το πρωί μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι, στην περιοχή Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο, στο ΙΚΑ της Ηλιούπολης, στο πάρκο Γουδή στον δήμο Ζωγράφου και πίσω από το γήπεδο της Νήαρ Ήστ-στο σινέ Αιολία, στην Καισαριανή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...