Σάββατο 24 Μαρτίου 2012


Οταν στην Εθνικη επέτειο υψώνονται φράχτες

Σωρήρης Τριανταφύλλου ,sentragoal.gr
Η Ελλάδα έφτασε να γιορτάζει την επέτειο της ανεξαρτησίας της υψώνοντας φράχτες για τον λαό της. Αυτό θα γίνει για να προστατευτεί αύριο στην κεντρική παρέλαση στο Σύνταγμα η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία από τυχόν «θερμές» εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του κόσμου.

Ποιος το περίμενε ότι η χώρα θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Ποιος το περίμενε ότι κάποτε θα υψώνονταν φράχτες για να γιορταστεί η ανεξαρτησία, στη χώρα του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη, των οποίων είναι σίγουρο ότι τα κόκαλα θα τρίζουν...

Οταν στην Εθνικη επέτειο υψώνονται φράχτες
Εχει και αυτό τον συμβολισμό του πάντως για τις μέρες που περνάμε και έχει τον συμβολισμό του για την αυριανή μέρα, την 25η Μαρτίου, που επελέγη -συμβολικά- ως ημέρα ανεξαρτησίας της χώρας και -επίσης συμβολικά- επελέγη ως ημέρα έναρξης της επανάστασης που είχε ξεκινήσει νωρίτερα.

Το δεύτερο ελληνικό κράτος της νεότερης ιστορίας (το πρώτο ήταν το ανεξάρτητο κράτος των Ιονίων Νήσων, η Ιόνιος Πολιτεία (1800-1807) και το τρίτο είναι η Κύπρος που ανεξαρτητοποιήθηκε το 1960) έγινε ανεξάρτητο το 1830. Φέτος κλείνει 182 χρόνια ανεξαρτησίας και είναι σίγουρο ότι διέρχεται τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του, με μεγάλη μερίδα του λαού να έχει περιπέσει στη φτώχεια και την ανέχεια και τους άστεγους να αυξάνονται δραματικά.

Η Ελλάδα θα γιορτάσει αύριο τα 182 χρόνια ανεξαρτησίας και τα 191 από την κήρυξη της επανάστασης, έχοντας δυστυχώς υψώσει φράχτες, πράγμα θλιβερό που έρχεται σε αντίθεση με την ιστορία, τον πολιτισμό και το αρχαίο της παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...