Σάββατο 17 Μαρτίου 2012


Έπεα ηρωικά και πένθιμα...
Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/02/2012 , www.avgi.gr
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
(...) Περισσότερο ίσως και από τις στερήσεις, την ανέχεια και την ανεργία, ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής το θράσος των κυβερνώντων, που οδήγησαν τον τόπο στον γκρεμό και παριστάνουν πάλι τους σωτήρες μας. Από τους χειρότερους, ο επίδοξος νέος αρχηγός του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος.
Αποκαλυπτικός πάντοτε ο φακός, τον δείχνει στις Βρυξέλλες περιδεή, με κατεβασμένα αυτιά και σε βαθιά δουλοπρεπή υπόκλιση, να δέχεται άγριο κατσάδιασμα από τη στεγνή μαινάδα του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, με τις σφιγμένες γροθιές. Και 48 ώρες αργότερα, μέσα στη Βουλή, μαινόμενος, σκέτος Μπενίτο Μουσολίνι, να παραδίδει ωρυόμενος μαθήματα... δημοκρατίας και νομιμότητας στον ταλαίπωρο Π. Λαφαζάνη, που το 'φερε η μοίρα να έχει το ίδιο πόστο στην ίδια πτέρυγα της Βουλής με έναν Ηλία Ηλιού, ο οποίος βεβαίως θα υποχρέωνε τον εξουσιομανή Βενιζέλο να καταπιεί τη γλώσσα του. Θα του υπενθύμιζε, υποθέτω, ολίγα τινά:
Ότι ως υπουργός Πολιτισμού βεβήλωσε βάναυσα τα ιστορικά μας μνημεία: "Ταπείνωσε" το πρωτοϊστορικό Ζαγάνι (μπάζα το έκανε για το αεροδρόμιο...) και μετέτρεψε σε ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο (βουρκότοπο τώρα με... χέλια) το ιερό πεδίο μάχης του Μαραθώνα. Ότι, επίσης, έχει μέγα μέρος της ευθύνης για τη ρεμούλα της Ολυμπιάδας, που συνέβαλε τα μέγιστα στο σημερινό δυσθεώρητο δημόσιο χρέος, που μας έχει γονατίσει. Και ότι, τέλος, παραμένει προκλητικά ο υπ' αριθμόν ένα υπέρμαχος της υπουργικής ποινικής ασυλίας, που εκτρέφει την πολιτική σήψη και διαφθορά. (...)
Από το άρθρο του Γιώργου Βότση, 15.2.2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...