Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012




TonyBenn
Στην Αθήνα για σειρά επαφών βρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία του βρετανικού Συνασπισμού Αντίστασης, του κινήματος που έχει ιδρύσει ο βετεράνος πολιτικός της βρετανικής αριστεράς Τόνι Μπεν. Το κίνημα που συναπαρτίζεται από οργανώσεις κατά της λιτότητας ιδρύθηκε ως ανταπόκριση στο κάλεσμα των Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Γλέζου για ένα πανευρωπαϊκό κίνημα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες πολίτες.
Η αποστολή έχει τη στήριξη Βρετανών βουλευτών και αποτελείται από συνδικαλιστές, ακτιβιστές και κινηματογραφιστές. Στο πλαίσιο των επαφών τους έχουν συνάντηση με τους κ.κ. Γλέζο και Θεοδωράκη, τον αρχηγό της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον ανεξάρτητο βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστικών ομοσπονδιών. Θα υπάρξουν επίσης επαφές με απεργούς σε επιχειρήσεις όπως η Ελευθεροτυπία, η Ελληνική Χαλυβουργία και το νοσοκομείο Κιλκίς.
Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση για τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών και ο συντονισμός των ενεργειών για τη στήριξή τους από τη Βρετανία.
Τις τελευταίες εβδομάδες τακτικές είναι στο Λονδίνο και σε άλλες βρετανικές πόλεις οι συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις κατά της λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Σε αυτές συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι φοιτητές, επαγγελματίες, μέλη αριστερών κομμάτων και σχηματισμών, συνδικαλιστές και ακτιβιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...