Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012


Λαϊκιστικός «κλώνος» του Καρατζαφέρη ο Καμμένος
 Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 , Από www.aixmi.gr
Από εκεί και πέρα υπάρχει η τρίτη προσφιλής τοποθέτηση. Όχι στο Μνημόνιο!
Και εγέννετο κόμμα. Τώρα τι νόημα έχουν οι ιδεολογίες. Όλα τζάμπα!
Αυτή είναι η πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου και των συν αυτώ. Ένα προϊόν της κρίσης χωρίς ραχοκοκαλιά, χωρίς προγραμματικό ορίζοντα, χωρίς εναλλακτικές λύσεις.
Φυσικά, υπάρχει ένα πρόβλημα. Μείζον! Ότι η βασική σύνθεση του νέου κόμματος κινείται στο χώρο της Κεντροδεξιάς. Και τι σημαίνει Κεντροδεξιά σήμερα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη;
Ότι βρίσκεται κανείς στο επίκεντρο του νεοφιλελεύθερου σεισμού που ταλανίζει την ευρωπαϊκή πορεία. Αυτή είναι η αλήθεια για τους κεντροδεξιούς του Π. Καμμένου.
Διότι δυστυχώς γι’ αυτούς υπάρχουν ιδεολογίες, υπάρχουν πολιτικά ρεύματα. Με αυτά κινείται η ιστορία. Διαμορφώνει επιλογές και καταστάσεις. Τους αρέσει δεν τους αρέσει, αυτή είναι η πραγματικότητα. Όσο και να την ξορκίζουν δεν αλλάζει. Υπάρχει μόνο ένα πεδίο για τον Πάνο Καμμένο. Να μετατραπεί σε «κλώνο» του Γ. Καρατζαφέρη στη σημερινή εποχή. Ολίγον ακροδεξιά, ολίγον συντηρητισμός, μπόλικος λαϊκισμός και άπειρη πατριδοκαπηλία. Η συνταγή Καρατζαφέρη σήμερα δοκιμάζεται σκληρά. Η πραγματικότητα την οδήγησε σε αδιέξοδα. Το ίδιο θα γίνει με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες». Με μια διαφορά. Ότι στις μέρες μας η χώρα μας απαιτεί μεγαλύτερη σοβαρότητα και περισσότερη ευθύνη. Προφανώς δεν μιλάμε για εξιδανικευμένες καταστάσεις. Μιλάμε, όμως, για στοιχειώδη πολιτική συγκρότηση με ιστορικότητα, πρόγραμμα και προτάσεις. Αυτό είναι, άλλωστε, το νόημα για τη δημιουργία ενός πολιτικού κόμματος.
* Ο Θόδωρος Μαργαρίτης είναι μέλος της Εκτ. Επιτροπής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...